Over Ans Koolman

Over Ans Koolman

Ans Koolman is oprichter van Koolman Coaching. Sinds 2011 heeft Ans verschillende opleidingen, trainingen en workshops gevolgd. Bij Christine Brons volgde ze met succes de opleiding tot beeldcoach en bij Schouten & Nelissen rondde ze de basisopleiding tot coach succesvol af. Nog steeds neemt ze deel aan diverse trainingen en workshops, waardoor Ans beschikt over een gevarieerd aanbod aan hulpmiddelen.

Als docent, remedial teacher, intern begeleider, teamleider en coach heb ik altijd enorm genoten van het werken in het basis- en voortgezet onderwijs. Werken in het onderwijs is veelzijdig en boeiend en kan veel energie en plezier geven. Maar er kunnen ook momenten komen waarop je motivatie en inspiratie niet meer zijn zoals je graag wenst.”

Enkele voorbeelden:

  • Een pas gestarte onderwijsprofessional komt in de praktijk zoveel uitdagingen tegen waarbij hij/zij het overzicht dreigt te verliezen.
  • Een ervaren onderwijsprofessional ervaart na zoveel jaren ervaring onvoldoende motivatie en inspiratie tijdens het werk.
  • Een vijftigplusser heeft moeite om de talrijke nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs te blijven volgen.

Elke onderwijsprofessional kan – op welke leeftijd dan ook – te maken krijgen met hulpvragen. Nu mijn loopbaan in het onderwijs is geëindigd wil ik mijn kennis en ervaring graag inzetten om die onderwijsprofessionals te ondersteunen door maatwerk te bieden.

Jouw hulpvraag is altijd leidend!

Ik ben een coach die zelf heeft gewerkt in het onderwijs en kan daardoor jouw hulpvraag goed invoelen. Bij Koolman Coaching is jouw hulpvraag altijd leidend. Met gesprekken, oefeningen en opdrachten gaan we samen zorgen dat je weer meer werkplezier en zelfvertrouwen krijgt in je werk. Indien gewenst kom ik bij jou op locatie om ter plekke te bekijken welke hulp het beste bij jou past. Ik ben bovendien beeldcoach en het maken van een video behoort ook tot de mogelijkheden. Mijn begeleiding start altijd met een gratis kennismakingsgesprek zodat zowel jij als ik weten welke kansen en mogelijkheden er zijn.

Als onderwijscoach is Ans Koolman aangesloten bij het NOBCO, hét netwerk van professionele coaches in Nederland.